Söka utbildningar

Tidigare i veckan så fick jag ett mejl från Allastudier.se om att sista ansökan för distansutbildning är den 25 Maj, och innan det så var jag typ jätte chill osv, för på Hermods sida så står det att man kan börja plugga när man vill.. så jag har ju inte brytt mig så mycket.

Men nu, efter det där mejlet, så ska jag dubbelkolla imorgon på vuxenutbildningen här i Orsa om vad som gäller osv, och vilka kurser jag får söka osv.
 
De kurser jag funderar på och varför är:

Teckenspråk - Jag har alltid varit intresserad av teckenspråk, men aldrig haft orken till att lära mig det. Men efter att jag såg filmen A silent Voice så kände jag direkt att nu jävlar ska jag lära mig teckenspråk. Turen fanns också att den utbildningen går att läsa i Orsa på distans. 

Historia 1a2 (ev. Historia 1b) - På gymnasiet läste vi bara Historia 1a1, så jag känner att jag gärna vill läsa klart resten av kursen. Jag har ett intresse i tidigare historia också, så hade varit kul.

Matematik 3 - Jag vill höja mina matematik kunskaper. Även fast jag tycker matematik kan vara krångligt, så är det väldigt kul att lära sig det ännu mer. 

Butikssäljare - Jag trivs ju så bra på Maxi, så jag skulle vilja få mer kunskaper inom det yrkesområdet. Jag vet inte hur mycket längre jag blir kvar på Maxi, men utbildningar och kunskaper är alltid bra att ha. Haha. 
Psykologi 1 - Att förstå sig på människor är svårt, och kursen verkar bara vara 50poäng, så why the hell not??
 
Affärsutveckling och ledarskap - Återigen en utbildning för att vidareutveckla mina kunskaper inom affär och handel. 

Franska 1 och 2 - Jag minns att jag vela läsa Franska på Orsaskolan, men det var för få sökande. Så jag kan nog läsa lite Franska på fritiden också. Och få betalt för det. 

Skrivande - Jag har alltid älskat att skriva. Så hade varit jättekul med en sådan kurs!.
 
Ekonomi- och redovisningsassistent - Kommer troligtvis inte bli av, då kursen var typ 900 poäng eller något.. Och det är jävligt mycket plugg. Men lät intressant! 
 
Filosofi 1 - Hade varit en rolig grej att läsa.

Personlig Försäljning - Återigen för att utveckla mina kunskaper.

Handel - Specialisering - Lät som en intressant kurs!

Företagsekonomi 2 - Tackvare att jag fick ett A i Företagsekonomi 1, så har jag fått mitt intresse för handel osv. Så att läsa vidare på det hade varit jätte bra tror jag. 
Min lärare sa även att jag var som gjord för det ämnet. Haha. Han var stolt över mig.

Företagsekonomi - specialisering - Typ Företagsekonomi 1 och 2 tillsammans. Fast med utförligt. Typ. 


Tyckte det hade varit kul att berätta vilka kurser jag funderar på.
Kan självklart bli annat också. Men det är det här jag vill just nu! :) 


Hoppas det kommer gå bra imorgon!

Ha det bra! 

Tenshin-kun

En blogg om mitt liv

RSS 2.0